Tanna

Foto: ggfoto - stock.adobe.com

Rejsemål på Vanuatu

Tanna

I den allersydligste del af øriget ligger øerne Ambrym og Tanna, som begge er kendt for aktive vulkaner og flot natur.

På Tanna føler man sig hensat til et andet århundrede, idet det fleste bor i små landsbyer og lever som man har gjort det nærmest altid, med små landbrug, fiskeri og enkelte husdyr. Her finder mange traditionelle ceremonier sted, bl.a. Toka-ceremonien, som er et imponerende syn. Festivalen varer i tre dage og tre nætter, uden stop, og indeholder dans, musik og masser af sjov.

Efter anden verdenskrig dannedes en særlig kult på Tanna – cargo-kulten. Ved at lave miniaturer i træ, der forestiller amerikanske fly, militærlastbiler og skibe, forsøger kulten at give tilbage til dem, der kom med så mange materielle goder – cargo.

Mount Yasur Volcano, Tanna Island, Vanuatu.
Mount Yasir er en meget fascinerende vulkan.
Foto: Vanuatu Tourism Office

På Tanna kan man også opleve den aktive vulkan Yasur. Den er en af de mest spektakulære tilgængelige vulkaner i verden, og man kan gå helt frem på kanten og se ned i jordens indre. Vulkanen er allermest spektakulær efter mørkets frembrud, når den sprutter et fyrværkeri af lava, og det buldrer og brager mens jorden ryster under fødderne.

Hoteller på Tanna

Rejseforslag til Tanna

Vanuatu

20 dage

Fra kr. 40.500

Start planlægningen af drømmerejsen

Øvrige rejsemål på Vanuatu

Wreck diving.
Espiritu Santo er den største ø på Vanuatu, og ligger lidt længere nord end hovedstaden Port Vila, hvorfor det er lidt varmere her.
Warwick Le Lagon Resort and Spa.
Port Vila er Vanuatus hovedstad og ligger på øen Efaté, strategisk placeret midt blandt landets mange øer.