Espiritu Santo

Foto: Vanuatu Tourism Office

Rejsemål på Vanuatu

Espiritu Santo

Espiritu Santo er den største ø på Vanuatu, og ligger lidt længere nord end hovedstaden Port Vila, hvorfor det er lidt varmere her. På øen ligger Mount Tabwemasana, der med sine 1879 meter over havet er landets højeste bjerg, og også et af de højeste i hele Stillehavet.

Santo er kendt for sine gode forhold for dykning, med sit krystalklare vand og et rigt og varieret dyreliv under vandet. Snorkling er også populært, hvis man altså ikke hellere vil vandre en tur ind i øens frodige indre regnskov. Vi anbefaler at tage ind til en landsby for at se hvordan de indfødte traditionelt har levet, og til en en vis grad stadig lever.

Vanuatu Dance.
Dans, sang og musik er centralt i kulturen på Vanuatu. 
Foto: Vanuatu Tourism Office

Espiritu Santo var en stor militærbase under 2. Verdenskrig. Her ligger bl.a. Million Dollar Point, hvor amerikanerne har efterladt tonsvis af udstyr efter krigen var ovre, og her finder man alt fra bulldozere til lastbiler. Et eldorado for dykning og snorkling! Populært er også den legendariske «SS President Coolidge», som regnes for at være det bedste skibsvrag at dykke på i verden. Skibet var oprindeligt et cruiseskib, som blev omdannet til at fragte soldater og mandskab under krigen.

Hoteller på Espiritu Santo

Rejseforslag til Espiritu Santo

Vanuatu

20 dage

Fra kr. 40.500

Start planlægningen af drømmerejsen

Øvrige rejsemål på Vanuatu

Mount Yassur.
I den allersydligste del af øriget ligger øerne Ambrym og Tanna, som begge er kendt for aktive vulkaner og flot natur.
Warwick Le Lagon Resort and Spa.
Port Vila er Vanuatus hovedstad og ligger på øen Efaté, strategisk placeret midt blandt landets mange øer.