Vanuatu

Foto: Martin Valigursky - stock.adobe.com

Mi falla hapi long yu og velkommen til Vanuatu!

Stik vest for Fiji ligger den eksotiske øgruppe Vanuatu, som består af 13 store beboede øer og omkring 70 mindre. Øerne er vulkanske, med dybe regnskove, høje bjerge, og tæt skov med en vegetation af høje træer, bregner, lianer og orkideer.

Kart Vanuatu
Kort Vanuatu

Hovedstad: Port Vila

Antal øer: 83

Indbyggertal: ca. 310 000

Valuta: Vanuatu Vatu

Bliv bedre kendt med Vanuatu.

Hvis turen skal indeholde mere end bare hvide sandstrande, blåt hav og grønne palmer, er Vanuatu et godt alternativ. Her findes både den typiske stillehavsnatur, men også dybe regnskove og aktive vulkaner. Vanuatu er synonym med dykning, snorkling og andre former for vandsport. Øgruppen er rangeret som et af de bedste områder for dykning i verden, og alle der ikke tager en tur under vand vil gå glip af utrolige oplevelser.

På Vanuatu er der mystiske trosretninger og kulturelle begivenheder, som ikke findes noget andet sted på jorden. F.eks. det årlige lianudspring på Pentecost Island, som hvert år tiltrækker interesserede turister og journalister fra hele verden. Dette ældgamle ritual er en manddomsprøve for unge mænd. Her kan du også opleve en religiøs kult, som er baseret på troen om, at Gud lever i USA. Sekten opstod under anden verdenskrig, da amerikanske soldater ankom til øerne og havde medbragt moderne teknologi.

Tanna - Cultural Village.
Fordyb dig i den spændende kultur på Vanuatu.
Foto: Vanuatu Tourism Office

Der bor ca. 260.000 mennesker på Vanuatu, hvor størstedelen af indbyggerne er melanesiere. Dans, sang og musik er centrale værdier, og især sang har dybe rødder og bliver ofte fremført med kun en spaltetromme som rytmeinstrument.

Rejseforslag til Vanuatu

Vanuatu

20 dage

Fra kr. 40.500

Hvordan er vejret på Vanuatu?

Klimaet på Vanuatu er tropisk kystligt, modereret af sydøstpassaten mellem maj og oktober. Resten af året er vindretningerne varierende, og orkaner er relativt hyppige i perioden mellem november og april. Gennemsnitstemperaturen for hovedstaden Port Vila ligger på omkring 22 grader i august og 27 grader i februar.

Temperaturtabel Vanuatu

Tabellen viser den gennemsnitlige maksimums- og minimumstemperatur. Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret på Vanuatu ofte kan variere.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303030292827262627282930
Min temp232323222120201920212222
Regn (mm)29631233021515116110210087116153196

Start planlægningen af drømmerejsen

Inspiration

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Omgivelserne er en vigtig del af en bryllupsrejse, og her har vi samlet 10 af de fineste hoteller til dig, som er ude efter en romantisk oplevelse.
The Brando.
Drømmen i Stillehavet: Krystalklart vand, varme vinde, palmeøer og luksus ved stranden. Eventyrlandene som fristede Thor Heyerdahl har aldrig været lettere at rejse til.