Malo’ e lelei og velkommen til Tonga

Rejseforslag

Malo’ e lelei og velkommen til Tonga

Rejsemål:

Tonga

Introduktion ∣ Rejseforslag ∣ Klima ∣ Inspiration

Indbyggertal: 110 000

Antal øer: 169

Hovedstad: Nuku’alofa

Introduktion

Vil du bevæge dig lidt væk fra turiststrømmen og opleve en autentisk stillehavsø? Så er Tonga det perfekte rejsemål. Her kommer du tæt på den polynesiske kultur, og kan samtidig nyde godt af lækre strande og behagelige resorts.

Tonga er Stillehavets eneste kongerige, og ligger midt på datolinjen. Øgruppen består af 170 øer, men kun 30-40 af dem er beboede. Landet er inddelt i tre hovedøgrupper: Tongatapu, Ha’apai, og Vava’u. Øerne i Tongatapu og Ha’apai er lave koraløer, mens øerne i Vava’u-gruppen er vulkanske med bjerge.

På trods af de store afstande er befolkningen en homogen gruppe, der deler den samme polynesiske kultur. ”Tonga time” er et vigtigt begreb for en vellykket ferie på Tonga, for her sker alt i sit eget tempo, og tålmodighed er en dyd. Befolkningen er utroligt venlig, så det er ikke så underligt, at James Cook kaldte øerne for “The Friendly Islands”. Du vil altid få hjælp, hvis du spørger om noget.

Tonga er rig på kultur og gamle traditioner. Her gør man en dyd ud af at genfortælle de gamle legender og historier, og de er gode til at holde de gamle håndværkstraditioner ved lige. Fremstillingen af traditionelt kunsthåndværk har ikke forandret sig meget i de sidste tusinde år. Mændene laver træskåle og krigskøller, mens kvinderne syer tøjstykket tapa og fletter kurve.

På Tonga er det gode muligheter for å se store flokker med hval.

På Tonga er der gode muligheder for at se store hvalflokke. Foto: Tonga Tourism

Som på de fleste øer i Polynesien er dans og sang også vigtig på Tonga. Både gamle og unge elsker at feste og danse de traditionelle danse. Tonga har en hel række aktiviteter på programmet, og der er noget for enhver smag. Men det er vanskeligt at komme udenom de forskellige aktiviteter ved og i havet. Både svømning, snorkling og dykning er populære aktiviteter. Fra juli til november har du mulighed for at tage på hvalsafari; en speciel oplevelse, hvor du via mikrofon i vandet kan høre de flotte dyr synge. Dette tilbydes også fra andre lande i Stillehavet, men chancen for at opleve disse flotte og imponerende skabninger er størst på Tonga, da bestanden af pukkelhvaler er særligt stor rundt om øgruppen Vava’u. Her behøver du ikke engang at tage ud på havet, men kan se giganterne fra land ved Toafa Lookout på vestsiden af øen.

Rejseforslag til Tonga

Kongeriget Tonga

Kongeriget Tonga

Tonga er Stillehavets eneste monarki, og befinder sig midt på datolinjen. Befolkningen er meget venlig, så det er ikke så underligt at James Cook kaldte øerne for “the Friendly Islands”.

Øhop i Stillehavet

Øhop i Stillehavet

I dette rejseforslag har vi inkluderet flyrejse til flere af ørigerne i Stillehavet, og derudover går turen til både New Zealand og Australien.

Rejsemål på Tonga

Hvordan er vejret på Tonga?

Øerne har et tropisk klima med en årlig gennemsnitstemperatur på 23 grader i syd og 27 grader i nord. Nedbøren øger fra syd til nord, med ganske store forskelle, og passatvindene gør at klimaet føles behageligt.

Temperaturtabel Tonga

 
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp 29 29 28 27 26 25 24 24 25 26 27 28
Min temp 23 24 23 22 21 20 18 18 19 20 22 23
Regn (mm) 200 220 225 150 115 90 105 110 110 115 110 130

Tabellen viser den gennemsnitlige maksimums- og minimumstemperatur. Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret på Tonga ofte kan variere.

Start planlægningen af drømmerejsen

Inspiration

Strand på Fiji.

10 oplevelser du ikke vil gå glip af på en rejse jorden rundt

Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.

four_seasons_bora_bora1_.170419jpeg

15 fantastiske resorts i Stillehavet

Har du netop bestemt dig for at gøre drømmen om Stillehavet til virkelighed? Så dukker det store spørgsmål op: Hvor skal du bo?