89 80 06 80 info@fijirejser.dk
SØK
Generic filters
Exact matches only

Tuamotuøerne

Hoteller

Tuamotuøerne

Rejsemål på Tahiti:

Tuamotuøerne

Introduktion

Knapt en times flyvetur fra Papeete ligger de smukke atoller i øgruppen Tuamotu, som består af ca. 80 øer og atoller over et område lige så stort som Vesteuropa. Området er ren postkortidyl, med nogle små øer, som lige akkurat titter op over havoverfladen, og omkranser en stor lagune.

De flotte omgivelser er kun overgået af et overdådigt liv under vand, hvor det vrimler med fisk i alle farver og faconer. Alle øerne er berømte for deres naturskønhed, og kan prale af krystalklart vand og uimodståelige laguner i forskellige farver: lyseblåt, blåt, og turkist i skøn forening.

Livet på de små atoller i Tuamotu gruppen er behageligt og fredeligt. Her er du langt væk fra hverdagens stress og jag. I de små landsbyer kan besøgende opleve noget af det oprindelige Polynesien, hvis du altså ikke foretrækker at nyde det fantastiske liv under vandet i lagunen. Øerne er især populære blandt dykkere, med sin nærmest uberørte natur og utallige fiske- og hajarter under vandet. Det er en utrolig oplevelse at svømme rundt blandt fisk i alle farver og faconer, og se store rokker glide stille forbi.

Thor Heyerdahls Kon-Tiki ekspedition endte på atollen Raroia i 1947, efter at have sejlet i 101 dage fra Peru.

De mange små øyene og atollene på Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Rangiroa. Foto: Philippe Bacchet

Tikehau
Tikehau er en næsten cirkelrund atol i øgruppen Tuamoutu, knapt en times flyvetur fra Papeete. Øen kaldes også the Pink Sand Island, pga. de mange smukke strande.

Tikehau ligner et postkort, og regnes ikke uden grund som en af de smukkeste atoller i hele Polynesien. En række små øer omkranser den 26 kilometer brede lagune, og under vand vrimler det med fisk i alverdens farver og faconer. Besøgende fordriver tiden med at udforske den smukke lagune, opleve fuglelivet på øerne og den lille landsby Tuherahera.

Snorkle i det krystallklare vannet.

Snorkling i det krystalklare vand.

Rangiroa
Rangiroa er den største af øerne i Tuamotu, og nogen mener at dette er himlen. Alle øerne er berømte for deres naturskønhed, med krystalklart vand og uimodståelige laguner. Den store lagune er omringet af smukke koraller, fyldt med farverige fisk, rokker og delfiner. For dykkere er det et drømmested, og for de som ikke dykker er det også et fantastisk sted at snorkle. Deltag i hverdagsaktiviteter med Paumoto-folket, og oplev det fredfyldte liv på øerne. Det er i de små landsbyer man ser det oprindelige Polynesien.
 
Fakarava
Før moderne navigation blev opfundet var regionen kendt som “Dangerous Archipelago” på grund af sine farlige passager. I dag er det netop disse passager som gør Fakarava til et paradis for dykkere.

Her er en hel verden af imponerende blomkålskoraller, elegante gråhajer og neonfarvede stimer af tropiske fiskearter. «Island of Dreams» er et passende navn til øen, som er hjemsted til sjældne arter af redeliggende fugle og et overvældende dyreliv under vand. Økosystemet er så mangfoldigt at det står på UNESCO’s liste over biosfærereservater.

Over vand kan man udforske charmerende landsbyer, gamle templer og en koralkirke fra 1800-tallet.

Tradisjonell kano på Tikehau.

Traditionel kano på Tikehau.

Rejseforslag til Tahiti

Klassiske Tahiti

Klassiske Tahiti

Et prisvenligt rejseforslag som indeholder øerne Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora – en rejse for både førstegangsbesøgende og tilbagevendende gæster.

Eventyrlige Tahiti

Eventyrlige Tahiti

Denne rejse kombinerer hovedøen Tahiti Nui med øerne Rangiroa, Tikehau og Bora Bora – hvor I kommer tæt på naturen og bor på idylliske resorts.

Luksuriøse Tahiti

Luksuriøse Tahiti

Bo på nogle af de mest luksuriøse resorts på øerne Tahiti Nui og Moorea, og i bungalows på pæle i den turkisblå lagune på Bora Bora.

Start planlægningen af drømmerejsen