Selskabsøerne

Foto: The Brando

Rejsemål på Tahiti (Fransk Polynesien)

Selskabsøerne

Øgruppen som udgør Selskabsøerne er den mest besøgte i Fransk Polynesien. De mest populære øer er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her findes også 11 andre øer som er et besøg værd, herunder Taha’a, Raiatea, Huahine og Tetiaroa.

Bliv bedre kendt med Selskabsøerne.

Selskabsøerne er delt både geografisk og administrativt i to mindre øgrupper: Leewardøerne og Windwardøerne.

Læs mere om Bora BoraMoorea og Tahiti Nui.

Huahine

Huahine er kendt som ”The Garden Island”. Øens frodige regnskov og dramatiske terræn omfavner hellige steder og legendariske landemærker, som er blandt de bedst bevarede arkæologiske områder i Fransk Polynesien. Udenfor de kridhvide strande ligger en stor lagune og venter på dig.

Taha’a og Raiatea

Taha’a og Raiatea er to naboøer som deler lagune. Det er to paradisiske øer med en rig historie. Raiatea kaldes også the Sacred Island, og er i følge traditionen selve arnestedet for polynesisk civilisation (Havai’i), og også det geografiske center for ma’ohi kulturen (trekanten mellem Hawaii, New Zealand og Påskeøerne), samt fødestedet for Oro (guden for frugtbarhed og krig). Taha’a kaldes ofte vaniljeøen, fordi man her dyrker den værdifulde vaniljeorkidé i den fugtige skygge af regnskoven.

Tetiaroa

Denne ø ligner enhver barnlig drøm om det mest allermest perfekte sted i verden. Med sine hvide sandstrande, svajende kokospalmer, farverige fugle og glitrende lagune er Tetiaroa det nærmeste man kommer paradis.

Ud over sin fantastiske skønhed, har Tetiaroa en sjældent stor biodiversitet, og fungerer som et naturreservat for fugle og havdyr. Der lægges meget arbejde i at bevare og beskytte det naturlige plante- og dyreliv, og flere projekter bidrager til at reservatet videreudvikles.

Et væld af aktiviteter venter dem der vil udforske øen og lagunen. Man kan snorkle blandt tropiske fisk, sejle i lagunen, besøge naboøerne med paddleboard eller kajak, og komme på guidede ekskursioner, hvor man lærer om øens kultur og livet over og under vand. Læs mere på siden om luksusresortet The Brando.

Tetiaroa har en speciel plads i polynesisk historie og kultur. Øen har været det foretrukne feriested for overklassen på Tahiti i århundreder. Man finder fortsat gamle marae (templer), som blev bygget på atollene af urbefolkningen. Med sin rige historie og store skønhed vil øen altid have stor betydning for polynesere.

Hoteller på Selskabsøerne

Rejseforslag til Selskabsøerne

Tahiti

9 dage

Fra kr. 57.500

Tahiti, Cookøerne

11-18 dage

Fra kr. 46.500

Tahiti, Cookøerne

15 dage

Fra kr. 63.500

Tahiti

11 dage

Fra kr. 46.500

Tahiti

11 dage

Fra kr. 72.900

Start planlægningen af drømmerejsen

Øvrige rejsemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om et sydhavsparadis, med grønne palmer, kridhvide strande og krystalklart turkisblåt vand.
Moorea.
Kun en halv times bådtur fra Papeete ligger Moorea. Mange hævder, at denne ø er det smukkeste sted på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske centrum. og byen strækker sig langs den smukke havn og op på bjergsiden både nord- og vestover.
Marquesasøerne.
De afsides Marquesas-øer ligger godt og vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolationen har skabt en enorm stolthed blandt befolkningen, og en fascinerende kultur.
Fakarava.
Tuamotuøerne kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.