Marquesasøerne

Foto: napa74 - stock.adobe.com

Rejsemål på Tahiti (Fransk Polynesien)

Marquesasøerne

De afsides Marquesas-øer ligger godt og vel tre timer med fly nord for Papeete. Isolationen har skabt en enorm stolthed blandt befolkningen, og en fascinerende kultur. Øerne består af vild natur med vulkanske bjerge, høje vandfald og stejle klipper som går næsten lodret i havet.

Bliv bedre kendt med Marquesasøerne.

På en tur dertil opdages tiden på ny – tid til dig selv, tid til stilhed, tid til at møde andre og tid til at nyde tilværelsen. Værdien af tid er den vigtigste gave Nuku Hiva- og Marquesas-øerne giver sine besøgende. Genoplev de enkle glæder ved at møde et venligt folkefærd: Gå en stille tur langs vejen til landsbyen, køb et brød i nærbutikken og stop på torvet for at få en sludder med en af de lokale kunstnere.

Tiki-skulpturer på Nuku Hiva.
Tikiskulpturer på Nuku Hiva.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

Nuku Hiva

Øya Nuku Hiva er det administrative og økonomiske centrum i Marquesas. Den er også fantastisk smuk, med tre store bugter på sydkysten og tilsvarende flotte Indløb på nordkysten. Oplev den utrolige natur på en safaritur med firhjulstrækker gennem Taipivai Valley.

Hiva Oa

Hiva Oa er den næststørste ø i Marquesas, og her finder man vigtige historiske og kulturelle steder. Maleren Paul Gauguin er gravlagt i hovedbyen Atuona, mens landsbyen Pumau har de største stenskulpturer i Marquesas. De regnes faktisk som slægtninge af de berømte tikier på Necker Island (nord for Hawaii) og på Påskeøerne.

Sid på terrassen og nyd udsigten mens mørket sænker sig. Stå op i morgengryet, og hør fuglene og resten af øen langsomt vågne op. Det er blot noget af det, de smukke og mystiske Marquesasøer kan byde på.

Notre Dame-katedralen på Nuku Hiva.
Notre Dame-katedralen på Nuku Hiva.
Foto: emperorcosar – stock.adobe.com

Yderligere kan man hér følge i fodsporene af den berømte maler, Paul Gauguin, samt andre kunstnere. De kom hertil for at male den tætte regnskov, de spektakulære vandfald, de stejle klipper langs kysten, den fredelige store lagune, de høje bjerge og de smukke strande. Den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl var også fascineret af disse øer. Hans første ekspedition var sammen med konen Liv til øen Fatu Hiva i 1937 og 1938.

En af de bedste måder at opleve Marquesasøerne, er på et af vore cruises med Aranui eller Paul Gauguin.

Hoteller på Marquesasøerne

Rejseforslag til Marquesasøerne

Tahiti, Cookøerne

11-18 dage

Fra kr. 46.500

Start planlægningen af drømmerejsen

Øvrige rejsemål på Tahiti

Bora Bora.
Bora Bora er selve drømmen om et sydhavsparadis, med grønne palmer, kridhvide strande og krystalklart turkisblåt vand.
Moorea.
Kun en halv times bådtur fra Papeete ligger Moorea. Mange hævder, at denne ø er det smukkeste sted på jorden.
Tahiti Nui.
Papeete er landets politiske og økonomiske centrum. og byen strækker sig langs den smukke havn og op på bjergsiden både nord- og vestover.
Tetiaroa Island.
De mest populære øer blandt Selskabsøerne er Tahiti Nui, Moorea og Bora Bora, men her findes også 11 andre øer som er et besøg værd.
Fakarava.
Tuamotuøerne kan best beskrives som et idyllisk postkort. En rekke små øyer, som så vidt titter opp over havoverflaten, omkranser en svær lagune.