Samoa

Foto: Samoa Tourism Authority

Talofa Lava og velkommen til Samoa!

På naturskønne Samoa finder du det måske mest venligtsindede folk i hele Stillehavet, og her er der hvide strande nok, krystalklart vand og glimrende forhold til at svømme, og snorkle i ugevis.

Kart Samoa
Kort Samoa

Hovedstad: Apia

Antal øer: 9

Indbyggertal: ca. 200 000

Valuta: Samoan Tālā

Bliv bedre kendt med Samoa.

Samoa består hovedsageligt af to store øer, begge vulkanske med høje bjerge og en utroligt smuk natur. Hovedstaden hedder Apia og ligger på den mindste ø Upolo. Dette er det nærmeste man kommer en by på Samoa, og den ligger i et smukt område.

Kulturen på Samoa har været bemærkelsesværdigt immun mod vestlig påvirkning, og Samoa er måske derfor det bedste valg, hvis du ønsker at opleve traditionel polynesisk kultur. Her findes blandt andet fa´amatai, som er et system, hvor chefen (matai) styrer en udvidet familiegruppe (aiga). Mataien repræsenterer familien på landsbyens rådsforsamling og håndhæver love og regler, og har også pligt til at huske at viderefortælle historier og begivenheder af historisk betydning. Dette er bare et eksempel på de mange regler og etiketter med stærke bånd i traditionerne på Samoa.

To Sua ocean trench, Upolu, Samoa.
Tag en dukkert i det turkise vand i grotten To Sua Ocean Trench.
Foto: Reti – stock.adobe.com

Har du planer om at snorkle på Samoa, bør du medbringe dit eget udstyr. Samoa er et perfekt område at dykke i, men som på mange andre mindre steder i Stillehavet kan det være vanskeligt at låne ordentligt udstyr, og derfor er det bedst at medbringe sit eget.

Rejseforslag til Samoa

Samoa

14 dage

Fra kr. 36.900

Hvordan er vejret på Samoa?

Samoa har et tropisk regnskovsklima, og gennemsnitstemperaturen ligger på 26-27 grader, med små variationer gennem året. Det bedste tidspunkt at besøge Samoa er i den tørre periode fra maj til oktober, men der kan vist ikke siges at være direkte dårlige perioder at besøge landet. Tal med os, hvis du er i tvivl om hvornår du vil besøge Samoa.

Temperaturtabel Samoa

Tabellen viser den gennemsnitlige maksimums- og minimumstemperatur. Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret på Samoa ofte kan variere.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp303131313030293030303030
Min temp242424242323222323232324
Regn (mm)489368352211192121121113154224261358

Start planlægningen af drømmerejsen

Inspiration

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jagt efter den ultimative tropiske ferieoplevelse? Rejs til en af verdens smukkeste laguner! Planlægger du at holde ferie ved en af disse laguner, vil du med stor sandsynlighed ikke vende skuffet hjem.
Four Seasons Bora Bora
Der er ingen tvivl om at overnatningsstederne i Stillehavet er en stor del af ferieoplevelsen. Vi har samlet 15 af vores favoritter på Cookøerne og Fiji samt i Fransk Polynesien.