Stillehavets smukkeste laguner

Foto: Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa

inspiration

Stillehavets smukkeste laguner

Sidst opdateret:

Er du på jagt efter den ultimative tropiske ferieoplevelse? Rejs til en af verdens smukkeste laguner!

Laguner er lavvandede bugter, der er delvist adskilt fra havet af koraller, atoller eller sand. De kendetegnes ved at være relativt lavvandede, med små bølger og tempereret vand.

Bundforhold og vandets sigtbarhed bestemmer farverne, men de klassiske, smukke laguner, man ser på de sydlige breddegrader har ofte hvidt sand, spredte koraller og krystalklart vand, der giver et utroligt spektrum af blå, grønne og turkise farver.

Planlægger du at holde ferie ved en af disse laguner, vil du med stor sandsynlighed ikke vende skuffet hjem:

Aitutaki-lagunen
Aitutaki Lagoon.
Foto: Cook Islands Tourism

Aitutaki, Cookøerne


Lagunen på Aitutaki er uden tvivl en af verdens smukkeste. Uanset om du ser den højt oppe fra flyet eller du står midt i den – så er den lige smuk. Lagunen er omgivet af en række småøer, hvor den mest kendte er One Foot Island. Små kridhvide sandbankerstikker op fra det glitrende turkisblå vand, og ja – du vil gerne vende hjem med et billede af dig selv poserende på sådan en!

Den nemmeste måde at udforske lagunen er ved tage med på et dagscruise, der stopper på et par af øerne, og som giver mulighed for et besøg på One Foot Island, foruden snorkling i det klare vand. Du kan også bo ved lagunen, eksempelvis i en bungalow i vandkanten på Aitutaki Lagoon Resort & Spa.

Aitutaki ligger ca. 45 minutter med fly fra hovedøen Rarotonga.

Bora Bora.
Lagunen på Bora Bora.
Foto: Aleksei – stock.adobe.com

Bora Bora, Fransk Polynesien

De fleste har hørt om Bora Bora, og mange har en drøm om at rejse dertil en gang. Selve hovedøen på Bora Bora er en frodig og vulkansk ø, der stikker brat op fra havet. Øen og bjerget Mount Otemanu er smukke i sig selv, men det, der virkelig gør Bora Bora eksotisk er den store turkisblå lagune, der omgiver hele øen.

Spredt i lagunen ligger der mange større og mindre øer, hvor de mindste kaldes «motus». Internationale luksusresorter har for længst fundet ud af, at dette er et perfekt sted at bygge overwater bungalows. Det er uden tvivl en «once in a lifetime» oplevelse at vågne op i en af verdens smukkeste laguner og hoppe direkte ud i det lækre vand fra sit eget soveværelse.

Bora Bora ligger ca. 45 minutter med fly fra hovedøen Tahiti.

Ny Kaledonien.
Ny Kaledonien har verdens største lagune.
Foto: M. Dosdane / NCT

Lagunen i Ny Kaledonien

Ny Kaledonien er et franskstyret område beliggende i den sydvestlige del af Stillehavet. Ø-gruppen har verdens største største lagune, der dækker et areal på 24.000 kvadratkilometer og med en gennemsnitlig dybde på 25 meter. Grundet det rige marineliv og den store variation af forskellige typer koralrev, står lagunen og det omkringliggende barriererev på UNESCOs verdensarvsliste.

Den store lagune nydes bedst på ø-gruppen Isles of Pines og Loyalty Islands. En af de smukkeste øer er Ouvéa, der siges at være det nærmeste, man kommer paradis. Med en 25 kilometer lang kridhvid strand, der grænser op til det farverige vand, er det ikke svært at forstå, at dette er et af de mest idylliske steder i hele Stillehavet.

Blue Lagoon på Fiji.
Blue Lagoon på Fiji.
Foto: Three Loose Coconuts

Nanuya Levu, Fiji (The Blue Lagoon)

Nanuya Levu i ø-gruppen Yasawas på Fiji har en af landets fineste og absolut mest berømte laguner. Lagunen er mest kendt som «Blue Lagoon» efter filmen fra 1980 med samme navn. Brooke Shields og Christopher Atkins spiller to børn, der må søge tilflugt på en tropisk ø efter skibet, de er ombord på, går i brand.

På samme ø som Blue Lagoon ligger Turtle Island Resort, et eksklusivt og afsondret resort, der har plads til maks. 14 gæster.

Nanuya Levu ligger ca. fem timer med færge fra hovedøen Venua Levu.

Rangiroa.
De mange små øer og atoller på Rangiroa.
Foto: Maridav – stock.adobe.com

Rangiroa, Fransk Polynesien

Rangiroa er en af verdens største atoller, og fra luften ligner det en enorm perlekæde i vandoverfladen. Atollen består af 415 små øer og sandbanker, der omgiver den 80 kilometer brede lagune. Det krystalklare vand er en uimodståelig farveharmoni af lyseblå, blå og turkis.

Lagunen anses for at være et af de bedste dykkersteder i verden, takket være den rige bestand af forskellige arter af hajer, rokker, delfiner og fisk. Derudover er det et fantastisk sted at snorkle for dem, der ikke dykker. For fiskeentusiaster er det også muligt at prøve dybhavsfiskning.

Rangiroa ligger ca. en time med fly fra hovedøen Tahiti Nui.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Air Tahiti Nui
For Fijirejser er Air Tahiti Nui den foretrukne samarbeidspartner på rejser til Stillehavsøerne.
Aranui Cruises.
Vi har samlet nogle praktiske tips, så du er så godt forberedt som muligt, inden du går ombord på Aranui.