Sådan kommer du til verdens smukkeste øer

Foto: Tim McKenna

inspiration

Sådan kommer du til verdens smukkeste øer

Sidst opdateret:

Drømmen i Stillehavet: Krystalklart vand, varme vinde, palmeøer og luksus ved stranden. Eventyrlandene som fristede Thor Heyerdahl har aldrig været lettere at rejse til.

På kortet er øerne næsten usynlige små prikker i et endeløst hav, langt øst for Australien og vest for Amerika. Fra dækket på en sejlbåd eller krydstogtskibets balkon er de frodige oaser af land i krystalblåt vand – kun adskilt af kridhvide strande.

Så langt fra Skandinavien, men stadig så nært: Du behøver ingen tømmerflåde for at besøge Thor Heyerdahls sydhavskravlegård.

Her er nogle ideer til en ferie, som giver dig minderne og varmen tilbage på selv de travleste, koldeste dage her i norden.

Aranui Cruises.
Det kombinerede fragt- og krydstogtskib fører dig til nogle af de mest afsides områder i verden.

1. Tag «Hurtigruten» til paradis

På samme måde som Hurtigruten har bundet samfund og mennesker sammen langs den norske kyst, er det skibene, der bringer folk på eksotiske øer, som Ua Huka, Fatu Hiva og Bora Bora, hvad de har brug for af livsfornødenheder og fornøjelser.

Fra hovedstaden Papeete på Tahiti kan du deltage i Fransk Polynesiens svar på hurtigruten, et kombineret krydstogtskib og lastskib med kurs mod ni vidunderlige destinationer.

Undervejs kan du læse Thor Heyerdahls beretning “Fatuhiva: Tilbake til naturen” – om det år Thor og hans kone Liv tilbragte på øen i 1937-38, og genopdag mystikken, der ledte ham til de utrolige ekspeditioner, han senere begav sig ud på.

Windstar Cruises.
Luksuriøse cruises med sejlskib i Stillehavet – smukkere bliver det vist ikke.

2. Lad passatvindene tage dig på eventyr

Fra Tahiti kan du også stige ombord på en sejltur du kan fortælle om resten af livet: mens Stillehavets blide passatvinde fylder sejlene på vej mod steder som Bora Bora med sine grønne palmer, kridhvide strande og krystalklart, turkist vand i smukke laguner. Måske bliver I en uge i dette stillehavsparadis – eller sejler videre til grønne, tropiske landskaber og laguner på Huahine.

The Brando.
Efter at have været Marlon Brandos private paradis i mange år – er The Brando nu blevet et tilgængeligt og eksklusivt feriested i Stillehavet, drevet med Brandos efterkommere på holdet.
Foto: Tim McKenna

3. Oplev Marlon Brandos stillehavsparadis

Under indspilningen af filmen “Mytteri på Bounty” i 1962 faldt Marlon Brando fuldstændigt for atollen Tetiaora, et tidligere kongeligt feriested lidt nord for Tahiti. Den verdensberømte skuespiller købte stedet et par år senere – på samme tid som han fandt sin tredje kone i den Tahitiske skuespillerinde Tarita Teriipaia.

Siden da er atollen blevet omdannet til et eksklusivt ferieparadis under navnet “The Brando” – angiveligt er otte af Brandos 16 børn involveret i udviklingen af resortet. Det består af 2,3 og 4-værelses bungalower – som alle har deres egne svømmebassiner og hver deres stykke af den idylliske strandbred.

Bora Bora.
For mange er Bora Bora indbegrebet af paradis på jord.
Foto: Aleksei Potov – stock.adobe.com

4. Besøg Polynesiens perle: Bora Bora

Kridhvide strande, smukke laguner og varme retter med frisk fisk, hummer og skaldyr. Ferieparadiset Bora Bora er Stillehavet, som du drømmer om det.

Op af det krystalklare vand stiger uddøde vulkaner, den højeste top strækker sig 727 meter op i vejret – og langs vandet kan du cykle rundt om øen på ca. tre timer.

Omkring på øen og på atollen Tupai ligger flere eksklusive hoteller og resorter med bungalower, der står på pæle i vandet.

Aitutaki.
Stillehavet byder på så mange muligheder – Fijirejser finder frem til din ø, din strand og din drømmeferie til dig.
Foto: Alisha Street

5. Tahiti og Stillehavet præcis som du ønsker det

Uanset om du vil sejle mellem eventyrlige øer – eller bare tage din kæreste med til en helt anden og afslappet verden ved stranden – Fijirejser ved nøjagtigt hvad der skal til for at opfylde din feriedrøm.

Med personlig opfølgning og service kan Stillehavsø-specialisten sammensætte ferien, der passer til alle ønsker og økonomiske rammer. Selskabet har aftaler med resorter og luksushoteller over hele Stillehavet.

– Mange mennesker har klare budgetter, og ønsker at vi finder ture og indkvartering til en rimelig pris, mens andre har ønsker om særlige oplevelser, selvom disse måske koster lidt mere. På vores hjemmeside viser vi et bredt udvalg af hoteller, udflugter og cruises i alle prisklasser, siger Martin Dahl Jespersen fra Fijirejser.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Teahupo'o-bølgen på Tahiti.
I sommeren 2024 kan du rejse til Tahiti og se konkurrencerne i surfing ved de olympiske sommerlege, som en del af OL i Paris.
Aranui 5 på vej gennem Tiputa Pass ved Rangiroa.
Kunne du tænke dig at opleve et krydstogt ud over det sædvanlige? I Fransk Polynesien sejler et kombineret krydstogt- og fragtskib til de eksotiske Marquesasøer.