Praktisk guide til dig, som skal på cruise med Aranui

Foto: Aranui Cruises

inspiration

Praktisk guide til dig, som skal på cruise med Aranui

Sidst opdateret:

Aranui er et unikt ekspeditionskrydstogt, og derfor lidt anderledes organiseret end normale krydstogtskibe. Vi har samlet nogle praktiske tips, så du er så godt forberedt som muligt, inden du går ombord på Aranui.

Sproget ombord

Fransk er det første sprog om bord, men de kommunikerer også al information på engelsk. De udgiver det daglige program og andet informationsmateriale på fransk, engelsk og tysk, og deler passagererne op i grupper efter sprog, så man får guider og informationer på det sprog, man kender.

Lån af snorkel, maske og svømmefødder

På krydstogtets første dag får de, der ønsker det, udleveret maske, snorkel og svømmefødder, som du beholder under hele krydstogtet. Udstyret afleveres sidste dag.

Badehåndklæde

I kahytten venter et blåt badehåndklæde, som du kan bruge, hvis du vil bade eller solbade ombord på skibet – eller tage med i land. Det betyder, at du ikke behøver at tage dette med hjemmefra. Dette kommer i tillæg til almindelige håndklæder, der hører til i kabinen og skiftes jævnligt.

Vasketøj

Under krydstogtet kan vasketøj afleveres 2 gange gratis (undertøj og sokker kan ikke afleveres). Ønsker man at vaske mere end dette, har skibet vaskemaskiner og tørretumblere, som kan benyttes af gæsterne. Du køber poletter til disse i butikken ombord.

Træningsrum

Skibet har et lille træningsrum med et begrænset udvalg af frivægte, samt et par styrke- og konditionsmaskiner. Rummet fungerer til en simpel træning, men ikke meget mere end det. Vi testede løbebåndet i løbet af en dag på havet, en interessant oplevelse når båden er ude på åbent hav og vugger i alle retninger.

Udendørs pool

Bagerst i båden, i midten af ​​udendørsarealerne, er der en lille pool, hvor man kan køle af.

Aranui Cruises.
Pool- og loungeområdet på skibet.

Hvordan fungerer måltiderne?

Aranui har en restaurant ombord. Morgenmaden består af en buffet, hvor du selv vælger, hvad du vil spise. Til frokost og aftensmad serveres en fælles 3-retters menu, som omfatter forret, hovedret og dessert. Derudover medfølger en flaske vin på bordene til både frokost og aftensmad, som deles mellem 4 personer.

Aranui Cruises.
Alle måltider indtages i skibets restaurant.

Hvad hvis jeg har fødevareallergi eller andre behov?

Dette fremgår af en formular, som du udfylder efter bestilling. Aranui skal have besked på forhånd, hvis du har allergier, følger særlige diæter eller har andre behov.

Er drikkevarer inkluderet?

Kaffe og te er gratis og serveres hele dagen i skibets lounge. Derudover findes der vanddispensere på hver etage, så du kan genopfylde din egen vandflaske. Du kan købe sodavand og andre drikkevarer i barerne ombord.

En flaske vin per bord er inkluderet til hver frokost og middag (en flaske deles mellem 4 personer). Det er også muligt at anmode om et alkoholfrit alternativ til måltiderne, hvis man ikke drikker vin. Udover dette kan du købe, hvad du ønsker, fra en af ​​barerne eller butikken ombord. Det er også tilladt at medbringe egne drikkevarer, hvis du køber dette på forhånd eller under dit ophold på øerne.

Wifi og mobildata

Marquesas-øerne er langt fra de fleste steder i verden. Dit norske mobilabonnement virker nok ikke, og hvis det gør, kan du se frem til en stor regning, når du kommer hjem. 

Ombord på Aranui kan man købe wifi-pakker, men de er relativt dyre. På visse tidspunkter har de gratis wifi i en af ​​barerne ombord, men vær forberedt på, at det kan gå langsomt, når mange logger ind på samme tid. 

Hvis du vil være online hvor og når du vil (undtagen til søs), anbefaler vi, at du køber et SIM-kort fra firmaet Vini, som har dækning på Marquesas-øerne. SIM-kortet giver dig adgang til internettet, når du vil – selvfølgelig så længe du er på eller i nærheden af ​​en ø. Til søs er der ingen dækning hos nogen mobilselskaber. Vini kan købes i flere butikker i Papeete, se efter skilte, når du går rundt i byen. Husk at medbringe dit pas.

Vodafone kan bruges i blandt andet Tahiti, Moorea og Bora Bora, men fungerer ikke i Marquesas.

Spa

Skibet har en spa ombord, hvor du kan bestille forskellige spa-behandlinger.

Tatoveringsstudie

Aranui har sin egen tatovør, der har specialiseret sig i Marquesanske motiver. Du bestiller tid ombord.

Udflugter

De fleste udflugter under krydstogtet er inkluderet, men det er muligt at købe andre udflugter på nogle af destinationerne. Valgfrie udflugter mod ekstra betaling, får du mere information om undervejs og kan bestilles direkte på skibet.

Besøg broen

Med undtagelse af visse situationer, såsom når skibet lægger til, er gæster velkomne til at tage en tur op til broen. Der kan du tale med dem, der navigerer på skibet og stille de spørgsmål, du måtte have.

Lounge og barer

Skibet har 3 barer, hvor du kan købe et udvalg af drikkevarer og mad. Derudover har skibet lounge, konferencelokale og bibliotek.

Badesko

Vi anbefaler at medbringe svømmesko. I Fransk Polynesien er der stenfisk, som camouflerer sig selv i sandet. Disse er giftige og meget smertefulde at træde på. Et par vandtætte badesko eller sandaler er en nem måde at beskytte dig selv på.

Myggespray

Der kan være myg og sandfluer på flere af øerne. Medbring en god myggespray med DEET, og let tøj der dækker dine arme og ben.

Aranui på Bora Bora.
Aranui på Bora Bora.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Teahupo'o-bølgen på Tahiti.
I sommeren 2024 kan du rejse til Tahiti og se konkurrencerne i surfing ved de olympiske sommerlege, som en del af OL i Paris.
Angor Wat.
Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.