Oplev OL på Tahiti i 2024

Foto: Teo - stock.adobe.com

inspiration

Oplev OL på Tahiti i 2024

Sidst opdateret:

Sommeren 2024 kan du rejse til Tahiti og overvære de olympiske sommerlege, som en del af OL i Paris. Konkurrencen i surfing afholdes i den verdensberømte og berygtede Teahupo’o, på hovedøen Tahiti.

Paris er vært for de olympiske lege i sommeren 2024, og derfor opstod der et behov for en passende placering til konkurrencerne i surfing. Man må nok sige at den franske olympiske komité tænkte ud af boksen, og skrottede både Atlanterhavskysten og Rivieraen til fordel for Stillehavet(!)

Øgruppen Fransk Polynesien og hovedøen Tahiti er bedst kendt som et yndet feriemål. Et sandt sydhavsparadis med turkise laguner, overwater-bungalows, koralrev, idylliske strande og en kultur, der både er gæstfri og eksotisk.

Et lille stykke af Frankrig

Og selvom Fransk Polynesien både har selvstyre og eget flag, er øgruppen stadig fransk oversøisk territorium. Bestyrelsen for IOC (International Olympic Committee) godkendte den originale løsning tidligere på året.

Scenen er således sat til en historisk begivenhed, når der afholdes olympiske konkurrencer midt i Stillehavet – hele 15.700 km fra Paris. Aldrig før har der været organiseret olympiske konkurrencer så langt væk fra værtsbyen. Konkurrencen afholdes i den lille landsby Teahupo’o på hovedøen Tahiti. Fra lufthavnen i hovedstaden Papeete er der halvanden times kørsel til Teahupo’o.

Stor jubel

Beslutningen blev modtaget med stor glæde blandt atleterne. Teahupo’o er verdensberømt for sine perfekte, cylindriske bølger. Når havstrømmen rammer revet på vej mod land, skubbes vandet opad og skaber bølger, der som regel er tre-fire meter høje, men som kan blive op til ti meter under de rigtige vejrforhold. Derfor har “the Teahupo’o Wave” dens helt egen status blandt surfere verden over, og det lille lokalsamfund har mange års erfaring med internationale surfkonkurrencer, dog i et væsentligt mindre format end selve OL.

Koralrevet omkring Teahupo'o på Tahiti.
Koralrevet omkring Teahupo’o på Tahiti.
Foto: © Tahiti Tourisme / Grégoire Le Bacon

Spændende historie

Det er ikke første gang, at Fransk Polynesien har tiltrukket sig opmærksomhed fra omverdenen. I 1789 var Tahiti scenen for det berømte mytteri på Bounty, som i 1984 blev filmatiseret med stor succes. I 1937 flyttede den unge nordmand Thor Heyerdahl til Fatu Hiva for at leve i harmoni med naturen. 10 år senere vendte han tilbage på tømmerflåden Kon-Tiki, efter en 101-dages sejlads fra Peru. Siden da har Marlon Brando også vist sin kærlighed til regionen og skabt luksusresortet the Brando.

Fransk Polynesien består af 118 øer, spredt over fem store øgrupper.  De tre mest populære øgrupper er:

Billetter kan kun købes direkte via den officielle OL-hjemmeside. Vi hjælper gerne med rejse og overnatning, og anbefaler at kombinere Tahiti med et besøg på flere af øerne i Fransk Polynesien. Kontakt os for et uforpligtende rejseforslag.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Aranui Cruises.
Vi har samlet nogle praktiske tips, så du er så godt forberedt som muligt, inden du går ombord på Aranui.
Angor Wat.
Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.