Fiji – 300 tropiske øer venter på dig

Foto: Chris McLennan

inspiration

Fiji – 300 tropiske øer venter på dig

Sidst opdateret:

Fiji tager øhop til et nyt niveau. Tænk hvide strande, frodige øer og palmesus. Du kan vågne op på en ny paradisø hver dag og samtidig være så langt væk fra hverdagen som muligt. Dette er flashpacking til voksne.

Skal du først på en eksotisk ferie, er det vigtigt at vælge den rigtige destination. Fiji lever op til alle forventninger til tropisk strandliv og uberørte strande – uden at gå på kompromis med komforten. Af landets mere end 300 øer er kun 110 beboet. Dette er den øgruppe som passer til dig der virkelig vil skumme fløden fra Stillehavet.

Velkomst på Nanuya Island Resort på Fiji.
Alle vil føle sig velkomne på Fiji. Stemningen på øerne er både afslappet og venlig.

Lyden af solskin

Start din dag med et frisk morgenbad fra rælingen, eller nyd din morgenmad med tæerne i sandet. Fiji er en destination der forkæler sine besøgende, uden at miste sin egen identitet – til forskel fra mange andre eksotiske øgrupper. På Fiji får du i pose og i sæk. Levende kultur og vrimlende undervandsliv. Tropiske strande og Instagram-venlige solnedgange. Palmesus og luksus.

Og lige som du troede, din ferie ikke kunne blive bedre, bliver du budt velkommen med et rungende «Bula!». Det betyder egentlig «hej», men siges med så stor indlevelse, at det lyder som lyden af solskin.

Rejseforslag: Autentiske Fiji

Blue Lagoon Cruises.
Med et eventyrligt cruise kan du kombinere dovne dage på stranden med magiske oplevelser.
Foto: Chris McLennan

Hvilke øer skal du vælge?


Den gode nyhed er, at du slipper for at vælge ø selv. Medmindre du vil studere geografi i månedsvis før afrejse, kan du stole på at der findes gode arrangører, som har håndplukket de smukkeste øer til dig.

Alt hvad du skal gøre er at troppe op med nok badetøj i kufferten og solfaktor 50 på næsen. Om du vælger at ø-hoppe med båd eller helikopter er op til dig – mulighederne er nærmest uendelige.

Rejseforslag: Cruise og strandliv på Fiji

Snorkling på Fiji.
Snorkling er en perfekt aktivitet på Fiji. Under vand finder du en hel verden af flotte farver og eksotiske fisk.
Foto: Tourism Fiji

Mamanuca og Yasawa

Mange menneskers Fiji-favorit er Mamanuca-øerne. De har været baggrunden for en række reality-serier, såsom «Robinsonekspeditionen», og da Tom Hanks strandede på en øde ø i filmen «Cast Away», skete det på øen Monuriki, som også er en del af Mamanuca Island-gruppen.

Andre foretrækker Yasawa-øerne. Her finder du ikke en eneste ATM eller butik, bare en strålende smuk natur – både over og under vand. Her er det lykkedes at bevare koralrevene, og de er et kalejdoskopisk univers af bordkoraller, svampekoraller, tornekoraller, hjernekoraller og blødkoraller, for bare at nævne nogle få. Glem ikke dykkermasken!

Rejseforslag: Eksklusive Fiji

Picnic på stranden ved Turtle Beach Resort i Yasawa Islands.
Stemningen på Fiji gør at du naturligt sænker skuldrene, lægger mobilen fra dig og får pulsen ned. Et must i en ellers travl hverdag.
Foto: Turtle Island Resort

Fijieffekten

Der sker noget med dig, når du er turist på Fiji. Langsomt men sikkert går du over til «Fiji Time», som er en velsignet tilstand, hvor du glemmer omverdenen. Øhopping har sin helt egen effekt, hvor det eneste der betyder noget, er dine rejsekammerater og akkurat den ø, du befinder dig på i øjeblikket.

Det lyder muligvis enkelt, men vi ved alle, hvor vanskeligt det kan være at afstå fra alle andre impulser. Som at tjekke Facebook eller aktiekurser. På Fiji sker det helt naturligt.

Rejseforslag: Fijis perler

Privat beach picnic på Fiji.
Krystalklart vand og hvide strande så langt øjet rækker sætter den romantiske stemning for dig og den du holder af.
Foto: Tourism Fiji

Romantisk øliv med kæresten

Har du mulighed for at opleve øen Vatoa med din kæreste, så grib den for alt i verden. Øen kaldes også for Turtle Island, og ligger yderst i Yasawaøyene. Men hvorfor lige Turtle Island, når der findes over 300 andre øer at vælge imellem, tænker du måske? Fordi øen ligger i Nanuya Levu – Den blå lagune – som du måske husker fra filmen af samme navn? Dette regnes som en af verdens smukkeste laguner, og her finder I kun 14 villaer hvor I vil føle jer som Brooke Shields og Christopher Atkins i filmklassikeren (som I selvfølgelig er nødt til at se igen før afrejse). Mage til drømmedestination for romantikere skal man lede længe efter!

Rejseforslag: Paradiset Fiji

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Fang en stor fisk på Cookøerne.
Få mest muligt ud af din ferie, og læs om 10 aktiviteter og oplevelser, der får dig til at få det maksimale ud af et ophold på Cookøerne.
Aitutaki.
En autentisk, eksotisk luksusferie finder man ikke i charterkatalogerne. Det finder man midt i Stillehavet, og navnet er Cookøerne.