Ekspeditionscruise til polynesiske ø-perler

Foto: Aranui Cruises

inspiration

Ekspeditionscruise til polynesiske ø-perler

Sidst opdateret:

Er du eventyrlysten og kunne du tænke dig at opleve et krydstogt ud over det sædvanlige? I Fransk Polynesien sejler et kombineret krydstogt- og fragtskib til de eksotiske Marquesasøer, som har tiltrukket eventyrere i hundredvis af år. Skibet hedder Aranui 5, og er specialbygget til at have plads til både fragt- og krydstogtpassagerer.

Aranui 5, eller Aranui som det almindeligvis kaldes, er et af de meget få skibe i verden, hvor man kan være krydstogtpassager i komfortable omgivelser, mens skibet leverer post, pakker, mad, byggematerialer, biler, både og alt muligt andet, som lokalsamfundene venter på.

Et ekspeditionskrydstogt med Aranui er lige så velegnet til dem, der normalt ikke rejser på krydstogt, som det er for erfarne krydstogtgæster. Hvis du er eventyrlysten, aktiv og sætter pris på kulturelle oplevelser, så er Aranui den bedste mulighed for at opleve en øgruppe, der ellers er lidt mere kompliceret at komme til. Mange af dem, der rejser med Aranui, vælger normalt ikke et krydstogt som ferieform, men gør en undtagelse for at tage på denne unikke rejse.

Lokale ved Fakarava.
Velkomstkomité på Fakarava Atoll.

Et usædvanligt skib

Ved første øjekast er det ikke svært at bemærke, at Aranui har et noget usædvanligt udseende. Det er, som om nogen har skåret et fragtskib og et krydstogtskib i to dele og limet en del sammen fra hver. Krydstogts-delen af ​​skibet har plads til blandt andet 103 kahytter, restaurant, tre barer, konferencelokale, spa og butik, og der er store udendørsarealer bagerst på skibet, hvor du kan nyde den tropiske temperatur.

Aranui på vej ind i lagunen ved Bora Bora.
Aranui på vej ind i lagunen ved Bora Bora.

Unik atmosfære

Aranui har en autentisk polynesisk atmosfære, og de fleste, der arbejder om bord, kommer fra Marquesasøerne eller andre øgrupper i Fransk Polynesien. Livet om bord er afslappet og uformelt, og der er ingen dresscode. Det er ikke usædvanligt at se medarbejderne gå rundt i blomstrede kjoler og skjorter og blomsterguirlander på hovedet. Medbring behagelige sko og tøj, der passer til klimaet, og ellers det, du føler dig godt tilpas i.

Aranui Cruises.
I restauranten serveres alle dagens måltider.

En del af det, der gør atmosfæren på Aranui unik, er de fælles måltider, der serveres i skibets restaurant. Her deler du bord med dine medpassagerer. Både frokost og aftensmad serveres på denne måde, hvilket gør det nemt for dig at komme i kontakt med andre. Det er altid hyggeligt at dele en flaske vin over et godt 3-retters måltid, mens man diskuterer dagens oplevelser.

Hvor sejler Aranui?

Aranui sejler hovedsageligt 12-dages rundrejser fra Papeete på hovedøen Tahiti, via Tuamotu-øerne og til Marquesasøerne. Seks af Marquesasøerne besøges, foruden to atoller på Tuamotu-øerne og paradisøen Bora Bora på Society Islands.

Lasten sendes i land på pramme, når havnene ikke er dybe nok.
Lasten sendes i land på pramme, når havnene ikke er dybe nok.

Havnefaciliteterne varierer, og nogle øer har ikke dybe nok havne til, at skibet kan lægge til. Aranui ankrer derfor et stykke fra land, og passagerer og gods transporteres fra skibet til land i mindre både og på pramme. Et af de mest fascinerende steder Aranui ankre er i en smal bugt på Ua Huka. Her drejes skibet om sin egen akse, før det fortøjes til de barske klipper. En udfordrende manøvre, der kræver fuld koncentration fra kaptajnen, mens imponerede krydstogtgæster ser til.

Spændende at følge med, når Aranui drejer 180 grader i en bugt på Ua Huka.
Spændende at følge med, når Aranui drejer 180 grader i en bugt på Ua Huka.

Udover turene til Marquesas-øerne har Aranui også nogle særlige ture til Austral-øerne, Gambier-øerne og Pitcairn, som er nogle af verdens mest afsidesliggende øer.

Hvad kendetegner Marquesasøerne?

På Marquesasøerne bliver man mødt af hilsenen “Kaoha”, ikke ulig “Aloha” på Hawaii lidt længere mod nord. Marquesasøerne er en af ​​de mest fjerntliggende øgrupper i verden, kendt for deres dramatiske landskab med stejle vulkanske bjerge, frodige dale, dybe kløfter og smukke strande. Derudover har de en rig polynesisk kultur, der har overlevet århundreder.

Aranui Cruises.
Kulturen på Marquesasøerne har overlevet mange epoker.

Marquesasøerne har fascineret mange opdagelsesrejsende, forfattere, kunstnere og eventyrere gennem historien, herunder Thor Heyerdahl, Herman Melville, Robert Louis Stevenson, Jacques Brel og Paul Gauguin. Øgruppen har stadig en aura af mystik og skønhed, der tiltrækker eventyrere og rejsende den dag i dag.

I nogle havne bliver folk fragtet i land i mindre både.
I nogle havne bliver folk fragtet i land i mindre både.

De store afstande i Fransk Polynesien betyder, at Marquesasøerne har deres egen tidszone, og Marquesasøerne har også en regntid på andre tidspunkter af året end Tahiti og Society Islands. At årstiderne svinger fra skærgård til skærgård betyder, at et krydstogt med Aranui kan gennemføres året rundt.

En typisk dag på Aranui

En typisk dag på krydstogtet kan se sådan ud:

  • Stå tidligt op. Gå op til det øverste dæk for at se solopgangen og ankomsten til dagens ø- eller atol. Dette er et af dagens højdepunkter. Gå derefter ned i restauranten og spis morgenmad.
  • Efter morgenmaden står dagens udflugt for tur. Du stiger enten af ​​skibet på egen hånd, hvis det ligger til kaj, eller du bliver transporteret i land med en mindre båd. Dagen bruges på alt muligt, lige fra sightseeing, kulturelle indslag, vandreture, solbadning og svømning eller shopping. Frokost er også inkluderet hver dag, enten på skibet eller på lokale restauranter på øerne.
  • Vel ankommet tilbage på skibet, har du måske tid til en dukkert i poolen eller lidt sol på bagdækket. Eller måske vil du hellere træne, forkæle dig selv med en lækker spa-behandling eller måske endda en marquesque-tatovering?
  • Gå ikke glip af informationsmødet om morgendagens program og aktiviteter, før du måske tager en drink på bagdækket under happy hour.
  • Aftensmaden er altid hyggelig og social, hvor man kan diskutere dagens oplevelser med nye venner over et godt måltid.
  • Har du stadig energi til overs? Der er ofte god stemning i skibsbaren, med underholdning, karaoke, bordtenniskampe og lignende.
Aranui 5 på vej gennem Tiputa Pass ved Rangiroa.
Aranui 5 på vej gennem Tiputa Pass ved Rangiroa.

Søsterskib under konstruktion

Aranui Cruises startede i Fransk Polynesien for 70 år siden. De første 30 år udførte de kun fragt mellem øerne, før de i 1984 byggede skibet Aranui 1 om til at kunne tage både passagerer og fragt. På det tidspunkt, og i mange år efter, var Aranui det eneste skib, der bragte turister til Marquesas. Den dag i dag er Aranui fortsat den primære leverandør af skibsfart til øerne og fortsætter med at støtte lokalsamfundene, som det har gjort i næsten 70 år. Det nuværende skib, Aranui 5, tog over for Aranui 3 i slutningen af ​​2015 (der findes i øvrigt ingen Aranui 2 og 4 af overtroiske årsager).

I 2026 leveres søsterskibet Aranoa, som er planlagt til at drive krydstogt- og fragtruter til Austral-øerne på samme model, som Aranui gør til Marquesasøerne. Dette vil hjælpe med at øge kapaciteten og hyppigheden af ​​forsyninger til øerne, samtidig med at disse smukke og fjerntliggende øer bliver nemmere at udforske. Hvis du allerede har sejlet med Aranui til Marquesas, og kunne forestille dig en lignende oplevelse til en anden del af Fransk Polynesien, så har du fundet en rigtig godbid.

Vil du bestille, eller har du spørgsmål?

Blev du nysgerrig efter et krydstogt med Aranui efter at have læst denne artikel? Kontakt os ved at udfylde denne formular, ring til os på tlf. 89 80 06 80 eller besøg os på Hellerupvej 8 i Hellerup. Er du et andet sted eller land, kan vi også tage en snak med dig via Teams. Giv os besked, så aftaler vi et møde.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Teahupo'o-bølgen på Tahiti.
I sommeren 2024 kan du rejse til Tahiti og se konkurrencerne i surfing ved de olympiske sommerlege, som en del af OL i Paris.
Four Seasons Bora Bora
Der er ingen tvivl om at overnatningsstederne i Stillehavet er en stor del af ferieoplevelsen. Vi har samlet 15 af vores favoritter på Cookøerne og Fiji samt i Fransk Polynesien.