Cookøerne – paradiset du ikke troede fandtes

Foto: David Kirkland

inspiration

Cookøerne – paradiset du ikke troede fandtes

Sidst opdateret:

At rejse langt er den nye form for luksus. Krydser du kloden, kommer du til et autentisk, eksotisk og eventyrligt øområde hvor du garanteret ikke støder ind i din nabo.

Nok ligger Cookøerne på den anden side af kloden, men med det samme du lander på den lille ø Rarotonga, og får en velduftende gardeniakrans om halsen, er rejsen glemt. Det er som om palmerne suser i en anden oktav, og du føler dig som en gæst snarere end turist. Velkommen til rejsedestinationen hvor virkeligheden overgår billederne du ser på nettet.

Stillehavets smykkeskrin

De femten Cookøer ligner ædelsten, som er blevet strøet ud over Stillehavet. Smaragdgrønne trætoppe skygger over et jadegrønt indre, og langs kysten venter perlemorshvide strande omkranset af laguner så klare som akvamarin. Det lyder måske som en kliché, men her overgår virkeligheden alle billeder du har set. Atoløen Aitutaki kaldes med rette for verdens smukkeste lagune. Midt i lagunen ligger små øer som er mindst lige så smukke som de lyder: Heaven, One Foot island og One Tree island. En rejse hertil er mere end en ferie. Det er en tilstand som pirrer eventyrlysten som en blød påfuglefjer. For selvom det er tropisk og eksotisk, er det også trygt og komfortabelt. Hotelstandarden er høj, og øgruppen har så godt som ingen kriminalitet.

Rejseforslag: Luksuriøse Cookøerne

Aitutaki-lagunen
Fra luften ser Cookøerne ud som ædelsten, små øer omringet af turkist hav og endeløse, hvide strande.
Foto: Cook Islands Tourism

Forførende øpuls

– Nogle destinationer går lige i hjertet, og sådan oplevede jeg Cookøerne fra første sekund, siger Martin Dahl Jespersen, udviklings- og produktdirektør hos Australienrejser. Han synes det er svært at sætte fingeren på, nøjagtigt hvad der gør Cookøerne så specielle, men har en teori om, at det er cocktailen af venlige mennesker, mælkehvide strande, øernes puls og de turkise laguner.

– Denne øgruppe, som ligger midt mellem New Zealand og Hawaii i Stillehavet, har været helt skærmet for masseturisme takket være sin isolerede beliggenhed. Resultatet er et autentisk samfund, som samtidig har sørget for at dagens moderne rejsende skal finde sig til rette, siger Dahl Jespersen, som har været på Cookøerne 3 gange.

Rejseforslag: Cruise til Cookøerne og Selskabsøerne

Pacific Resort Aitutaki
På det dejlige Pacific Resort Aitutaki kan du nyde dovne dage i paradis.

Ett snorklingsparadis

En perfekt dag på Cookøerne starter gerne med udskåret stjernefrugt og passionsfrugt, samt melodiøst fuglekvidr til morgenkaffen. Dønningerne fra korlalrevet høres i det fjerne og lover store oplevelser under vand. Er du glad for at snorkle, er alt du skal bruge et par badesko (som lånes ud på alle hoteller) og en dykkermaske. Til forskel fra mange andre steder, behøver du ikke at svømme ud til revet. Fisk i alle regnbuens farver venter på dig bare få meter fra stranden, og vandmiljøet er godt beskyttet. Der er ikke en plastikfnuller at se i havet, og det er ingen overdrivelse at sige, at både Rarotonga og Aitutaki har snorkling i verdensklasse. Når det er frokosttid, kan du glæde dig til friske smage fra havet. -Ofte med et hint af det asiatiske køkken, eller med referencer til europæiske retter, som er blevet indført via New Zealand. Gå heller ikke glip af den lokale specialitet «ika mata» – Rå yellowfin-tunfisk marineret i saltvand, lime og frisk kokosmælk. En rigtig smagsbombe!

Rejseforslag: Idylliske Cookøerne

Snorkling på Aitutaki.
Att snorkla på Cooköarna är som att bada i ett stort akvarium.
Foto: David Kirkland Photography

Cookøernes x-faktor

Nogle rejsemål har x-faktor. – En nærmest uforklarlig kraft som kaster lidt ekstra glans over ferien. Cookøernes x-faktor er menneskerne der bor her. Blide, gæstfrie og engelsktalende. Det er let at kommunikere, og det tager ikke lang tid før du forstår at hilsnen «kia orana» betyder mere end et overfladisk «hej».

–Kia orana er vores måde at ønske hinanden et langt og meningsfuldt liv. Det er en velsignelse, og vi siger det hver eneste dag – til hinanden og til vore gæster, forklarer Aunty Nan, som arbejder på det lokale turistkontor på Rarotonga. Stillehavsfolket har noget særegent over sig. En ro og en afslappet holdning til livet. På Cookøerne kan du stille dig ind på kia orana-frekvensen. Men nu er du advaret – du vil savne Rarotonga og Aitutaki allerede før du er rejst derfra.

Rejseforslag: Romantik og bryllup på Cookøerne

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Angor Wat.
Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.
Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jagt efter den ultimative tropiske ferieoplevelse? Rejs til en af verdens smukkeste laguner! Planlægger du at holde ferie ved en af disse laguner, vil du med stor sandsynlighed ikke vende skuffet hjem.