10 uforglemmelige oplevelser på Cookøerne

Foto: David Kirkland Photography

inspiration

10 uforglemmelige oplevelser på Cookøerne

Udgivet:

Cookøerne er sandsynligvis et af de smukkeste steder du nogensinde kommer til at besøge. Her finder du alt, hvad du behøver for at udleve din drøm om et afslappet liv på en paradis-ø: blændende hvide strande, iriserende regnskov og turkise laguner med krystalklart vand.

I sådanne omgivelser er det naturligt, at man tilbringer meget af tiden på stranden og i havet. Men når du først har taget turen til den anden side af jordkloden, ville det være ærgerligt ikke at opleve mere af det, øgruppen har at byde på.

Her er 10 aktiviteter og oplevelser, der gør at du får mest muligt ud af et ophold på Cookøerne:

1. Udforsk lagunen ved Aitutaki

Aitutaki-lagunen
Lagunen ved Aitutaki er måske den smukkeste i verden.
Foto: Cook Islands Tourism

Aitutaki er omgivet af et koralrev, der har skabt en usædvanlig stor turkis lagune. Med krystalklart vand, kridhvide strande og et rigt undervandsliv er det ikke uden grund, at den ofte omtales som den smukkeste lagune i verden.

Du kan udforske lagunen på flere måder. Det mest almindelige er at tage en dagstur til de små øer, der omgiver revet. Krydstogterne omfatter svømning, snorkling, grill og et besøg på den ubeboede og meget smukke One Foot Island, hvor du også kan få stemplet dit pas på verdens mindste posthus. Kajaksejlads, kanosejlads, paddleboarding og kitesurfing er andre måder at se lagunen på, eller du kan bare slappe af på en hvid strand og nyde de postkort-perfekte omgivelser. Et krydstogt i solnedgang er måske en af ​​de bedste måder at slutte dagen på.

2. Kør eller cykl rundt i Rarotonga

Lej en cykel eller scooter.
Mød de lokale på en cykeltur rundt i Rarotonga.
Foto: David Kirkland Photography

Vejen, der snor sig langs kysten omkring Rarotonga, er 32 kilometer lang, og den tager ca. 45 minutter i bil eller på scooter. Hvis du foretrækker et motoriseret køretøj, kan du leje en bil eller scooter for en dag, og hvis du vil have lidt fysisk aktivitet, kan du leje en cykel eller e-cykel.

Inkluder stop ved forskellige strande, caféer og restauranter undervejs. Du kan sagtens bruge en hel dag på at cykle, svømme, spise og få et indblik i dagligdagen på øen.

Rarotonga har også to busruter, der går i forskellige retninger rundt på øen, og det er en afslappende måde at se øen på. Her har busserne ikke rutenumre, de kaldes blot “med uret” eller “mod uret”, alt efter hvilken vej de kører.

3. Vandretur til The Needle (Cross Island Trek)

The Needle på Rarotonga.
Turen tager dig til foden af ​​The Needle.
Foto: cookislandspocketguide.com

Hvis du har lyst til lidt aktivitet, og samtidig se Rarotonga fra en anden vinkel, så er den fire timer lange Cross Island Trek noget for dig. Stien starter bag Avarua og fører dig gennem frodig regnskov, hvor træerne giver skygge for den brændende sol.

Stien fortsætter til foden af ​​Te Tua Manga (413 meter over havets overflade) – også kendt som The Needle – som er en spids vulkansk klippe, der knejser over landskabet. Dette er turens højeste punkt, og herfra har du panoramaudsigt over øen og den omkringliggende lagune. Turen slutter med en svømmetur og picnic ved Papua Waterfall.

4. Besøg lørdagsmarkedet i Avarua (Punanga Nui Market)

Punanga Nui Market i Avarua.
Gå ikke glip af en morgen på markedet i Avarua.
Foto: Cook Islands Tourism

Punanga Nui Market er et af ugens højdepunkter på Rarotonga. Tag turen til hovedstaden Avarua en lørdag formiddag og få et indblik i både menneskene, maden og kulturen hos Cook. De fleste fastboende og besøgende kommer her, og som sædvanligt på Cookøerne vil du bemærke, at stemningen er både afslappet og social. Markedet er spredt ud over omkring 130 boder og fremhæver det bedste Rarotonga har at byde på. Her finder du alt fra iskolde smoothies og tropiske frugter, til friske råvarer, souvenirs, lokal musik og tøj.

5. Snorkel eller dyk i krystalklart vand

Sigtbarheden under vandet på Cookøerne er meget god.
Sigtbarheden under vandet på Cookøerne er meget god.
Foto: David Kirkland Photography

Hvis du kan lide at snorkle eller dykke, så er du kommet til et af de bedste steder i verden. Rarotonga og Aitutaki har omkring 30 dive spots, der passer til alle fra begyndere til øvede. Sigtbarheden kan nå op til 60 meter, og vandtemperaturerne er mellem 23-28 grader året rundt.

Livet under vandet skuffer ikke, hverken med eller uden iltbeholder på ryggen. Cookøerne har 73 typer af levende koraller og hundredvis af fiskearter i alle regnbuens farver. Derudover er der kløfter, huler, skibsvrag og undervandsvægge, der styrter stejlt ned i 4.500 meters dybde.

Hvis du synes, at snorkling er rigeligt, er der også utroligt mange spændende ting at se i lagunen. Du kan snorkle direkte fra stranden eller udforske de dybere områder ved kanten af ​​revet.

6. Se unikke tropiske planter i Maire Nui Botaniske Have

Tropiske blomster på Cookøerne.
Se tropiske blomster og planter i Maire Nui Gardens.
Foto: Cook Islands Tourism/Daniel Fisher

Ud over strande er overfloden af ​​tropiske blomster et af de mest karakteristiske træk ved Cookøerne. Når du ankommer til Cook, får du ofte en ‘lei om halsen (en krans lavet af tropiske blomster).

For at få et nærmere kig på blomsterne kan du tage til Maire Nui Gardens på Rarotonga. Her kan du vandre rundt i smukke tropiske haver fyldt med liljedamme, og nyde de afslappende omgivelser fyldt med blomster, du kun kan drømme om at have i din have derhjemme.

7. Smak Atius bush-øl

Tumunu aften på Atiu.
Tumunu aften på Atiu.
Foto: Cook Islands Tourism

Tumunu er en unik kulturel praksis, der kun findes på øen Atiu. En Tumunu er et traditionelt mødested, hvor de lokale samles for at socialisere, dele historier og viden og drikke den lokale bryg (såkaldt bush beer).

Bush-øl blev opfundet kort efter, at Captain Cook satte sine ben på øen, og det potente bryg med ca. 12 % alkohol blev hurtigt forbudt af missionærerne. For at undgå straf blev Tumunu derfor arrangeret hemmeligt i junglen. Faktisk var traditionen ulovlig indtil 1985, hvor drikken endelig fik officiel anerkendelse.

Selve brygget, der mere ligner en let mousserende frugtvin end øl, er lavet af gærede appelsiner. Den konsumeres ved at en tumunu-barmand fylder brygget i en kokosnøddeskal, som derefter cirkuleres blandt de tilstedeværende. Omgangene går hurtigt; husk at stoppe i tide for at undgå hovedpine næste dag.

8. Prøv lykken ved fiskeri

Fang en stor fisk på Cookøerne.
Fang en stor fisk på Cookøerne.
Foto: David Kirkland Photography

Med krystalklart vand, tropiske havtemperaturer og koralrev, der går til bunden af ​​Stillehavet, er Cookøerne et mekka for lystfiskere. Fiskemulighederne er utallige, og du kan forsøge dig med alt fra fluefiskeri og spydfiskeri, til lagunefiskeri og dybhavsfiskeri.

Mange mener, ​​at bonefishing er den ultimative fiskeriudfordring. Fiskene ligger på lavt vand på sandbankerne i lagunen ved Aitutaki, og er enhver fluefiskers drøm. Gør dig klar til kamp, ​​før du slipper den fredede fisk ud igen.

På dybhavsfiskeri kan du blandt andet fange tun, marlin, guldmakrel og kæmpetrevally. Der er flere operatører, som vil tage dig med på den type fisketur, du ønsker, samtidig med at de skåner miljøet for fremtidige generationer.

9. Deltag i en ø-aften

Island Night på Rarotonga.
Oplev en Island Night.
Foto: cookislandspocketguide.com

Spænding og forventning er i luften inden Island Night – som er en begivenhed på Cookøerne. Du kan forvente malede ansigter og farverige kostumer fra de lokale kunstnere, og gæsterne kan opleve både dans og sang, lokal musik og et festmåltid med umu – hvor maden tilberedes under jorden.

At deltage i en ø-aften er ikke kun en fantastisk aften, det giver også et indblik i den kultur og de traditioner, der var almindelige før europæernes ankomst. Flere feriesteder arrangerer Island Nights, men de mest berømte er shows i Highland Paradise Cultural Center på Rarotonga. Og hvis du er så heldig at se et show på Aitutaki, vil du også komme til at se en spektakulær ilddans, der stammer herfra.

10. Spis tropisk frugt og frisk fisk og skaldyr

Ika Mata fadet.
Ika Mata er den mest populære ret på Cookøerne.
Foto: Dylan Harris

Der er masser af frugt på Cookøerne, og du vil se masser af mango, banan, potepote, dragefrugt og stjernefrugt hænge fra træerne. På markedet i Avarua kan du købe det meste af de søde frugter, og derudover kan du nyde frisk frugt i morgenbuffeten på hotellet hver dag.

Hvis du kan lide fisk, er du også kommet til det rigtige sted. Marlin, Mahi-Mahi, Wahoo, gulfinnet tun og brednæb er blot nogle få typer fisk, du kan vælge imellem. Ika Mata er den mest populære ret på Cookøerne. Den består af rå, frisk fisk, der er marineret i citronsaft, inden den blandes med kokoscreme, løg og chili. Perfekt som forret eller let frokost.

Fiskesandwich er en anden populær frokostret og kan findes på mange strandcaféer på Rarotonga. Den serveres i en blød ciabatta med en dejlig kombination af stegt og bagt hvid fisk, salatblade, tomat og aioli.

Alene Rarotonga har over 100 caféer, barer og restauranter, og udvalget er stort med alt lige fra fine dining til simpel street food.

Er det fristende at placere din næste ferie på Cookøerne? Kontakt os for at planlægge en uforglemmelig rejse.

Start planlægningen af drømmerejsen

Læs også

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa
Er du på jagt efter den ultimative tropiske ferieoplevelse? Rejs til en af verdens smukkeste laguner! Planlægger du at holde ferie ved en af disse laguner, vil du med stor sandsynlighed ikke vende skuffet hjem.
Angor Wat.
Vi har her samlet en liste med 10 forskellige oplevelser som mange ønsker at få med på en rejse rundt om jorden.