Vanua Levu og Taveuni

Foto: planet-johnson - stock.adobe.com

ReJsemål på Fiji

Vanua Levu og Taveuni

Vanua Levu er Fijis næststørste ø, og selvom øen er betydeligt mindre turistet sammenlignet med hovedøen, er der stadig meget at se og og foretage sig.

Bliv bedre kendt med Taveuni.

Savusavu er den største by på øen, beliggende i nydelige omgivelser ved en beskyttet havn. Aktivitetene på øen inkluderer gåture gennem vilde regnskove, delfincruise og dykning i verdensklasse.

Vanua Levu var før i tiden en lovløst tilflugtssted for sømænd og løsslupne fanger fra Australien. Siden dengang er tingene faldet betragteligt til ro, og sukkerplantager og turisme er nu de vigtigste indtægtskilder.

Øen byder på forskellige former for overnatning, fra indkvartering hos lokale familier, til pensionater og resorts af høj standard. Den letteste måde at komme til Vanua Levu er med fly fra Nadi.

Naboøya Taveuni er kendt som ”Garden Island”. Det er en øko-turists drøm, med naturreservater fulde af uberørt plante- og dyreliv, og et eldorado for fuglekiggere. Taveuni er også berømt for dykkestederne ”Eel Reef” og ”Great White Wall”. Sidstnævnte er en væg under vand, dækket med hvide blødkoraller, og omgivet af et mylder af fisk.

Hoteller på Vanua Levu og Taveuni

Vanua Levu og Tavenui

Start planlægningen af drømmerejsen

Øvrige rejsemål på Fiji

Mamanuca Islands på Fiji.
Mamanuca en gruppe på ca. 20 små idylliske paradisøer, lige uden for vestkysten af hovedøen Viti Levu på Fiji.
Nadi.
Viti Levu er den største ø i Fiji, og her ligger hovedstaden Suva og den internationale lufthavn ved byen Nadi.
Fiji.
Sydkysten af Viti Levu er kendt som Coral Coast – Koralkysten – på grund af det store koralrev, som løber langs hele kysten.
Yasawa Islands.
I øgruppen Yasawa er klimaet tørt og solrigt, og det gode vejr, de flotte sandstrande og de smukke laguner, gør øgruppen til en af Fijis mest populære destinationer.