Mi falla hapi long yu og velkommen til Vanuatu

Vanuatu beachVanuatu er en smuk eksotisk øgruppe beliggende mellem Australien og Fiji. Øgruppe består af 13 store og omkring 70 mindre beboede øer. Øerne er vulkanske med dybe regnskove, høje bjerge, tæt skov og vegetation med høje træer, bregner, lianer og orkideer. Ønsker du at kombinere hvide sandstrande, azurblåt hav, grønne svajende palmer og dejligt klima, med en fantastisk varierende natur, er Vanuatu et godt valg. Vanuatu er kendt for at være et af de bedste områder i verden for dykning. Så hvis du tager hertil venter der dig nogle fantastiske oplevelser under havets overflade. Derudover får du også dejlige strande og lækker krystalklart vand, som indbyder til solbadning og snorkling.

På Vanuatu findes mystiske religiøse trosretninger og kulturelle begivenheder, som ikke findes noget andet sted på jorden. For eksempel den årlige lian-hopping på Pentacost Island, som hvert år især tiltrækker interesserede turister og journalister fra hele verden. Dette ældgamle ritual er en manddomsprøve for unge mænd. Her kan du også opleve en religiøs kult, som er baseret på troen om, at Gud lever i USA. Sekten opstod under anden verdenskrig, da amerikanske soldater ankom til øerne og havde medbragt moderne teknologi.

Vanuatu peopleDer bor ca. 185.000 mennesker på Vanuatu, hvor størstedelen af indbyggerne er melanesiere. Mere end halvdelen af ørigets befolkning bor på de fire største øer. Dans, sang og musik er centrale værdier, og især sang har dybe rødder og bliver ofte fremført med kun en spaltetromme som rytmeinstrument.

Klimaet er tropisk maritimt, modereret af sydøst passaten i perioden mellem maj og oktober. Resten af året er vindretningerne variable, og orkaner er relativt hyppige i perioden mellem november og april. Middeltemperaturen for hovedstaden Port Vila ligger på 22 grader i august og 27 grader i februar. Tabellen herunder viser gennemsnitlig maksimums- og minimumstemperatur på Vanuatu:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
23
296

30
23
312

30
23
330

29
22
215

28
21
151

27
20
161

26
20
102

26
19
100

27
20
87

28
21
116

29
22
153

30
22
196

Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret i Vanuatu ofte kan variere.

En rejse til Vanuatu er noget alle bør opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du vil vide mere om Vanuatu kan du klikke her.

Vanuatu map 


Klik for at se større billeder:


Klik for at se videoen (YouTube) fra Vanuatu: