Talofa Lava og velkommen til Samoa

Samoa beach Samoa er som de andre øriger i dette område, et enestående paradis. Her finder du kridhvide sandstrande, svajende palmer, krystalklart vand og et fantastisk liv under havoverfladen. Derudover er Samoa kendt for sit venlige folkefærd og dejlige klima. Samoa består hovedsageligt af to store øer, begge vulkanske med høje bjerge og en utrolig smuk natur. Hovedstaden hedder Apia og ligger på den mindste ø Upolo. Dette er det nærmeste du kommer en by på Samoa, og den ligger i et smukt område af øer. Er du i Apia i festivals tider, kan du glæde dig til traditionsrig mad som svin, kylling, Sea Food og brødfrugt. Men et besøg til Samoa er imidlertid ikke helt komplet uden en tur til den større ø Savai’i.

Kulturen på Samoa har været bemærkelsesværdig immun mod vestlig påvirkning, og Samoa er måske derfor det bedste valg, hvis du ønsker at opleve traditionel polynesisk kultur. Her findes blandt andet fa´amatai, som er et system, hvor chefen (matai) styrer en udvidet familiegruppe (aiga). Mataien repræsenterer familien på landsbyens rådsforsamling og håndhæver love og regler, og har også pligt til at huske at viderefortælle historier og begivenheder af historisk betydning. Dette er bare et eksempel på de mange regler og etiketter med stærke traditionsorienterede bånd på Samoa.

SamoaEt af de smukkeste områder på hele Samoa ligger på sydspidsen af Upolu. Det kaldes Aleipata-distriktet og her finder du et fascinerende koralrev i turkisblåt vand i skøn harmoni med flotte sandstrande. Dette er Stillehavet, når det er bedst, og et område af Samoa som du skal besøge. Har du planer om at snorkle på Samoa, skal du medbring dit eget udstyr. På mindre steder i Stillehavet kan det nogle gange være lidt svært at låne noget ordentligt udstyr. Samoa et perfekt område for dykning, men her er det også bedst at medbring sit eget udstyr.

Samoa har et tropisk regn klima og middeltemperaturen ligger på 26-27 grader med små variationer gennem året. Den bedste tid at besøge Samoa er i den tørre periode fra maj til oktober, men der er dog ingen direkte dårlige perioder at besøge landet på. Tabellen herunder viser gennemsnitlig maksimums- og minimumstemperatur:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

30
24
489

31
24
368

31
24
352

31
24
211

30
23
192

30
23
121

29
22
121

30
23
113

30
23
154

30
23
224

30
23
261

30
24
358

Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret i Samoa ofte kan variere.

En rejse til Samoa er noget alle bør opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du vil vide mere om Samoa kan du klikke her.

Samoa map


Klik for at se større billeder: