Bonjour og velkommen til Ny Caledonien

Ile des Pins beachNy Caledonien er Stillehavets største land efter Papua Ny Guinea, og er omgivet af verdens næststørste koralrev. Ny Caledonien er Frankrigs største oversøiske territorium og fremstår som et paradis med en generel høj standard. Landet er et spændende og farverigt sted i Sillehavet. Naturforholdene er fantastiske og Ile des Pins er måske den smukkeste perle af dem alle. Her findes alt hvad du kan ønske dig af en Stillehavsø – kridhvide sandstrande, krystalklart vand, palmer, dejlige temperaturer og venlige mennesker.

Ny Caledonien er beliggende i det sydvestlige Stillehav, og hovedstaden Noumea kaldes Lille Paris. Den franske indflydelse er stærk, og havde det ikke været for klimaet og palmerne kunne man næsten tro, at du var et helt andet sted på kloden.

Tribal dancerI Ny Caledonien står Kanak kulturen fortsat stærkt, og klanen er vigtigere fremfor det enkelte individ. De er organiseret i små samfund, som er knyttet til deres del af øen. Alle vigtige begivenheder blandt Kanak folket bliver markeret med ceremonier. Både fødsel, ægteskab og død bliver markeret med traditionelle øvelser såsom udveksling af mad og penge af skaller. Ny Caledonien har et bredt spekter for dem, der kan lide at være aktive. Især dykning er populær, og her finder du flere flotte steder, hvor det varierede og spændende maritime liv kan udforskes. Der er også mange flotte strande at vælge imellem, alle med kridhvidt sand og krystalklart vand. De bedste strande finder du på østkysten og på Ile des Pins.

Ny Caledonien har hovedsageligt et subtropisk klima, med høje gennemsnitstemperaturer hele året. Den varme sæson er fra september til marts, hvor middeltemperaturen ligger på mellem 25 og 27 grader, samtidigt med, at det regner en del. Oktober er den tid på året, hvor det regner mindst, og med gode temperaturer er dette en perfekt tid at besøge landet på. Tabellen herunder viser gennemsnitlig maksimums- og minimumstemperatur:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

29
23
113

29
23
123

28
23
134

27
21
110

25
20
91

24
19
129

23
17
73

23
17
70

24
18
39

25
19
53

27
21
63

28
22
73

Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret i Ny Caledonien ofte kan variere.

En rejse til Ny Caledonien er noget alle bør opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du vil vide mere om Ny Caledonien kan du klikke her.

New Caledonia map


Klik for at se større billeder:


Klik for at se videoen (YouTube) fra Ny Caledonien: