Bula og velkommen til Fiji

Fiji er et sandt tropeparadis med eksotiske strande, hvor palmerne læner sig dovent ud over det hvide sand, og hvor den skyfrie himmel spejler sig i det azurblå vand, og hvor koralrev i fantastiske farver har et sitrende liv under vandet. Med et herligt klima, kombineret med en smuk natur, er forholdende helt ideelle for mange flotte oplevelser. Her har du alle muligheder for virkelig at nyde ferielivet.

Fiji

For de fleste danskere er Fijidrømmen synonymt med eksotiske strande, azurblåt vand og et afslappet liv i skyggen af palmerne. Og dem som besøger landet bliver ikke skuffet, for virkeligheden ligger ikke fjernt fra drømmen om paradiset i Stillehavet. Men derudover har Fiji har meget mere at tilbyde sine besøgende.

Øriget består af over 300 smukke øer spredt udover et enormt område. Omkring 100 af øerne er beboet og enkelte kommer kun til syne, når der er lavvande. Her finder du store, bjergrige øer, men også mange mindre vulkan- og koraløer. Hovedstaden Suva ligger på Viti Levu, som er frodig og grøn med dyrkning af orkideer, sukker- og bananplantager og høje bjerge inde i landet.

s6 om fiji 2Fiji har en rig historie påvirket af forskellige kulturer. Du kan blandt andet se Beqafolket udføre sine mystiske ritualer mens de går på glødende kul og være med i aftenunderholdningen ”meke”, hvor trommerne kalder til fest med traditionelle sange og spyddans. Dette bør alle opleve i Fiji. Fijis varierende natur gør, at øgrupperne har meget at tilbyde. Her finder du det fantastiske stillehavsmiljø med lange, hvide strande, kokospalmer, krystalklart vand samt koralrev og laguner fyldt med fisk og koraller i alle regnbuens farver. Men du finder også høje bjerge dækket af urgammel regnskov. Turismen udgør en stadig større andel af Fijis økonomi, og det er ikke underligt, eftersom Fiji har et varieret tilbud for store og små.

Fiji har et stabilt tropisk klima, og temperaturen ligger jævnt på 25 grader. På en varm sommerdag kan der godt blive over 30 grader, men selv på en kold vinterdag er det sjældent at temperaturen falder til under 20 grader. Undtaget er højlandet, hvor der kan blive betydeligt koldere, specielt om natten. I perioden december til april regner det mest, men mindre regnbyger forekommer hele året. Tabellen herunder viser gennemsnitlig maksimums- og minimumstemperatur:

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

                         

Temp max
Temp min
Regn (mm)

32
23
299

31
23
302

31
22
324

30
21
163

30
20
78

29
19
62

28
18
46

28
18
58

29
19
77

30
20
103

31
21
138

31
22
159

Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret i Fiji ofte kan variere.

En rejse til Fiji er noget alle burde opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du vil vide mere om Fiji kan du klikke her.

Fiji map

 


Klik for at se større billeder:


Klik for at se videoen (YouTube) fra Fiji: 

15 fantastiske resorts i Stillehavet

Bora Bora Pearl Resort & SpaHar du netop bestemt dig for at gøre drømmen om Stillehavet til virkelighed? Så dukker det store spørgsmål op: Hvor skal du bo?

Der er ingen tvivl om at overnatningsstederne i Stillehavet er en stor del af ferieoplevelsen, og det kan derfor være en god ide at bruge lidt tid på at finde det helt rigtige resort. Vi har samlet 15 af vores favoritter på Cook øerne og Fiji samt i Fransk Polynesien.