Kia Orana og velkommen til Cook øerne

Aitutaki beachFor mange er Cook øerne symbolet på de smukke Stillehavsøer. Øerne ligger ude midt i det sydlige Stillehav og er et drømmerejsemål for de fleste. Her er strandene kridhvide med svajende palmer, havet er azurblåt og solen skinner fra en skyfri himmel. Derudover er det lokale polynesiske folk usædvanlig venlige og gæstfrie, og du vil føle dig velkommen fra første øjeblik, hvor du bliver mødt med sang og dans i ankomsthallen i lufthavnen. Cook øerne er det perfekte sted for en afslappende drømmeferie. Med kilometervis af strande og fantastiske koralrev fyldt med fascinerende fisk, blæksprutter, muslinger og flotte koraller, er badeferie og snorkling nogle af de mest populære aktiviteter på øerne. Uanset om du vælger at udforske de frodige øer til lands eller måske til vands, ved at snorkle rundt blandt de farvestrålende koraller, byder Cook øerne på utallige oplevelser.

Landet består af en række øer, som strækker sig over et havområde på størrelse med Vesteuropa. Landet inddeles normalt i to øgrupper – de sydlige og de nordlige øer. Øerne i syd er vulkanske og frugtbare med høje bjerge, mens de nordlige er atoller, der stikker op over havoverfladen, med dejlige strande og palmer. Rarotonga er den største ø med hovedstaden Avarua, men vi anbefaler som minimum også en tur til den enestående ø Aitutaki. Øen og området er en ren naturperle og det fås næsten ikke smukkere.

Rarotonga kidsCook øerne har beholdt meget af sin oprindelige kultur, og den polynesiske identitet opleves gennem forskellige arrangementer og festivaler gennem hele året, hvor de gamle krigshelte hædres, og der synges og danses. Her har indbyggerne et rygte om at være blandt de bedste dansere i hele stillehavsregionen. Uanset hvor du vælger at bo på Cook øernee har du adgang til dejlige strande og flot natur. De fleste vælger at bo på hovedøen Rarotonga, og derudover tage en lille tur op til Aitutaki med den smukke lagune. Er du blandt de eventyrlystne, kan du også tage turen ud til de ydre øer. Hertil går der kun et fly om ugen, eller en båd hver anden måned. Uanset hvor du tager hen vil der være fremragende forhold for alle som elsker laguner, hvide sandstrande, palmesus, badning, svømning, snorkling og dykning.

Den bedste tid at besøge Cook øerne er i perioden mellem juni og september. Da er temperaturerne ca. 25 grader og klimaet tørt. Men der er kun små variationer i klimaet, og du kan besøge Cook øerne når som helst året rundt. Tabellen herunder viser gennemsnitlig maksimums- og minimumstemperatur:

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Temp max
Temp min
Regn (mm)

28
23
251

28
24
229

27
24
268

26
23
185

25
22
159

24
21
109

24
20
108

25
20
135

25
21
117

26
22
124

27
23
151

28
23
221

Vi gør opmærksom på, at dette er gennemsnitlige værdier, og at vejret på Cook øerne ofte kan variere.

En rejse til Cook øerne er noget alle burde opleve. Det bliver garanteret en oplevelse for livet.

Hvis du vil vide mere om Cook øerne kan du klikke her.

Cook Islands map 


Klik for at se større billeder:


Klik for at se videoen (YouTube) fra Cook øerne:

15 fantastiske resorts i Stillehavet

Bora Bora Pearl Resort & SpaHar du netop bestemt dig for at gøre drømmen om Stillehavet til virkelighed? Så dukker det store spørgsmål op: Hvor skal du bo?

Der er ingen tvivl om at overnatningsstederne i Stillehavet er en stor del af ferieoplevelsen, og det kan derfor være en god ide at bruge lidt tid på at finde det helt rigtige resort. Vi har samlet 15 af vores favoritter på Cook øerne og Fiji samt i Fransk Polynesien.